Op deze manier willen wij u informeren dat een veiligheidsmelding is uitgegeven op een bepaalde productie Siemens en Bosch vrijstaande gaskookplaten en fornuizen. In het onderstaande bericht geeft de leverancier meer informatie over een eventueel veiligheidsrisico en wat u kunt doen als u over een van deze apparaten beschikt.

In zeldzame gevallen kan er mogelijk een defect zijn aan de gaskoppeling. Als gevolg hiervan kan gas ontsnappen en in zeer zeldzame gevallen is er explosiegevaar. De waarschuwing geldt voor een beperkt aantal vrijstaande gasfornuizen en vrijstaande tafelmodelgaskookplaten, geproduceerd tussen januari 2009 en oktober 2011.

We bieden iedereen die in het bezit is van een betroffen apparaat, een gratis vervanging van de gaskoppeling aan. De vervanging wordt door een erkende technicus bij de consument thuis uitgevoerd en lost het probleem volledig op. De vervanging is gratis en er zijn geen bijkomende kosten.

Wij streven ernaar om te voldoen aan de hoogst mogelijke veiligheidsnormen en willen u een optimale productkwaliteit en -betrouwbaarheid bieden. Daarom gaan we nu over tot deze vrijwillige veiligheidsmaatregel. Onze excuses voor het eventuele ongemak en we bedanken u voor uw medewerking en geduld.

Mocht uw apparaat van onderstaande serie deel uitmaken, vragen wij u de gaskraan van het apparaat dicht te draaien, tijdelijk niet te gebruiken en contact op te nemen met de fabrikant voor een reparatieafspraak door middel van de onderstaande knop. Hier kunt u tevens controlleren of uw apparaat daadwerkelijk onder deze veiligheidswaarschuwing valt.